Defensor Pacis van Marsilius van Padua

In Niet Naar Santiago en Weer Terug wordt aandacht gegeven aan de hervorming en de voorlopers daarvan met name Wycliff. In de overbrugging naar Wycliff (1320–1384) heb ik Marsilius van Padua (±1280 – 1347/8) overgeslagen, zelfs niet genoemd. En dat is een omissie.

Ik wil dat hier goedmaken met het ter beschikking stellen van twee links:

De eerste is een logische referentie vanuit Philip Schaff, de door mij in Niet Naar Santiago veel gerefereerde historicus. De tweede is een studie uit 1920 vanuit de theologische faculteit van Harvard. U vindt de tekst ook in het Internet Archive. Een volledige vertaalde tekst van Defensor Pacis, die in het publieke domein is gepubliceerd, is mij niet bekend. Ik houd me aanbevolen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.