Wat islamrelativering – kort

Bij tijd en wijle lees je iets dat als een verademing is : een compacte samenvatting van wat je al wist en soms probeert te zeggen. In de maatschappelijke discussie over de islam wordt zo vaak onzin gebrald, dat ik me allang heb voorgenomen daar niet maar aan deel te nemen.

Vandaag las ik echter weer een blog van Ghurabalbayn [1] : Enkele correcties over de islam. Hij schrijft :

In de hetze die nu al vijftien jaar aan de gang is tegen de islam worden massa’s desinformatie verbreid. […] maar aan de vooravond van de fascistische machtsovername kan het misschien geen kwaad, wel denkende mensen wat correcties mee te geven voor de donkere jaren. [2]

Zo leesbaar, kernachtig, dat ik er graag naar verwijs. Verplicht leesvoer over de islam.
Veel leesplezier bij de buurman.

[edit 30/11/2017: deel 2 is door Wim Raven samengevoegd met deel 1] Hier deel 2.


[1] Wim Raven, een gepensioneerde arabist, een *oriëntalist zo U wilt, die het zonde vindt om zijn aantekeningen weg te gooien.

[2] Let op de spatie bij “wel denkende” ;)

Geef een reactie