Download

U kunt Niet Naar Santiago en Weer Terug gratis downloaden als epub of als pdf.

De fysieke pocket is nog verkrijgbaar, ik verkoop dat voor € 7,50 (inclusief verzending) en als u daarvoor belangstelling heeft kunt u mij via het contactformulier benaderen. Een fysiek boekje in handen is toch wat anders dan een e-book.

NB: wees niet beledigd door het abstracte personage ‘Huppelkutje Helpdesk’. Het begrip stamt uit de jaren 80 van de vorige eeuw (Youp) en toen ik het boekje schreef was het nog alleszins acceptabel. Tijden veranderen, geschreven woord niet.


Ik heb ooit het boekje via een verkoopaccount op bol.com verkocht. Uiteindelijk bleek Bol.com een onbetrouwbare partner die mijn verkoopaccount hackte en de link met afbeelding (mijn copyright) doorgaf aan een ander account omdat die verkoper het ‘koopblok’ heeft:

[…] omdat de verkoper het koopblok heeft. De verkoper met de beste score’s krijgt het koopblok. Hierdoor wordt je naam dus aan de voorkant van de webpagina weergeven en door te klikken op bestellen bestel je direct bij de verkoper. Overige verkopers kan je alsnog vinden via ‘Bekijk andere verkopers’.

Die verkoper verhoogde de prijs tot het viervoudige (€ 30,99). Mijn informatie was weg op mijn verkooppagina en het ging allemaal zonder overleg met mij. Dit koopblok systeem ontneemt mij alle controle en al helemaal op de prijsstelling. Ik heb mijn account bij Bol.com opgezegd. Voor mij zijn het oplichters.

Zie ook wat hieronder gebeurde met de  prijs van € 7,50 die ik had gesteld. Bol vreet er aan alle kanten bij en voor de verkoper blijft helemaal niks over. Als u wil weten waarom boeken in Nederland zo duur zijn – tweedehandsboeken al helemaal – ga dan eens bij Bol.com kijken.

Ladelichters.

Hioeronder een oud pagina fragment van toen ik nog bij bol verkocht:


Ik vind persoonlijk de prijs wat aan de hoge kant, maar ter toelichting ziet u hiernaast waar dat geld naar toe gaat. Met name de bijdrage aan bol.com is naar mijn mening wat extreem. En dan heb ik het nog niet over de bijdrage van € 1,99 die u als koper nog eens bovenop de € 7,50 moet betalen. Samengevat betaalt u dus € 9,50 waarvan ruim € 4,- naar bol.com gaat, € 3,- voor de verzending is en waarvan voor mij € 2,40 overblijft. Dit is trouwens wel een mooie illustratie van een puntje dat ik in het boekje maak.

Ik heb ooit geprobeerd wat te doen aan de prijsstelling, maar men blijkt niet ontvankelijk voor de argumenten daarvoor en echte alternatieven zijn niet voor handen. Helaas, u zult het er mee moeten doen.

De envelop en printerkosten, mijn slijtage  van de schoenen (of de fiets) en het eten (mijn persoonlijke energievoorziening) om naar het postkantoor op en neer te gaan zijn niet mee gerekend.

Mocht u het ook te duur vinden en een andere verkoopsuggestie hebben, dan kunt u contact met mij opnemen. Ook professionele tweedehands boekverkopers zijn welkom.

En ik kan er nu dus aan toevoegen dat ik helemaal klaar men met bol. Ik zal mij verder onthouden van profane typeringen zoals men die in het Rotterdamse zou geven aan deze lieden. Besteedt uw geld maar aan de kleine middenstand.