10 jaar later

121018 Foto fysiek archief NNSHet was op 31 maart 2013 precies tien jaar geleden dat ik de deur achter mij dicht trok en begon aan een wandeling die uiteindelijk mijn leven zou veranderen. Deze en de onderliggende jubileumpagina’s geven wat extra informatie over de tocht.

Ik heb als openingsbeeld voor deze pagina’s een foto gezocht die mijn tocht het beste zou verbeelden. Ik kon hem niet echt vinden. De tocht was complex, met veel aanleidingen en gevolgen. Het werd uiteindelijk een foto van mijn archief van de tocht zoals dat er eind 2012 bij stond.

Wellicht dat deze pagina’s u boeien, inspireren en misschien aanzetten tot iets soortgelijks. En indien niet, dan is het gewoon de vastlegging en publicatie van een deel van mijn documentatie.

Op maandag 31 maart 2003 trok ik de deur achter me dicht en ik liep. Het project Niet naar Santiago was in november 2002 van start gegaan met het besluit te gaan lopen. Al wist ik op dat moment nog niet dat het uiteindelijk Niet naar Santiago zou worden, het was duidelijk dat het een beslissing was met invloed, met gevolgen.

De tiende verjaardag van de tocht is een mooie aanleiding om wat aanvullende informatie te publiceren. Van eenvoudige statistieken rond de tocht tot de overwegingen die mij tot de beslissing brachten. Sommige informatie is zakelijk, andere informatie is persoonlijk. Hoe dan ook, de informatie beschrijft de tocht op een andere manier dan men verwacht en het is informatie die ikzelf verrassend en/of interessant vond en vind.

Oorspronkelijk schreef ik hier dat ik het project hierna af zou sluiten. Dat lukte me niet: ik wijzigde de site, migreerde naar WordPress en begon een blog. De techniek gaf mij een duwtje die het onderhoud makkelijker maakte en mij inspireerde om wat losser en vaster omlijnde ideeën vast te leggen.

Merk overigens op, dat het copyright in 2013 omgezet werd naar Creative Commons!

Hans Rottier
januari 2013/december 2016