Steve Bannon en Ben Harnwell – Kort

In vorige blogs – De oorlog tegen Franciscus I (deel III) en Over Godsdienstvrijheid en het centrum van de wereld – maakte ik melding van Steve Bannon, die een team vormde met het Diginitatis Humanae Institute van Benjamin Harnwell, om een populistenschool te beginnen in een klooster 100 km ten zuiden van Rome. Pro-life, populistisch, conservatief, destabiliserend.

Dat nu, gaat niet door.
Het Italiaanse ministerie van Cultuur heeft besloten de concessie te gaan ontbinden.
Ik sluit niet uit, dat het Vaticaan hier een vinger in de pap heeft gehad.

Daarnaast is duidelijk geworden, dat de Italiaanse fascist Salvini geen steun krijgt van de Hongaarse premier Orban in die zin, dat Orban zich niet aansluit bij de eurosceptische fractie Europa van Naties en Vrijheid, waarin Matteo Salvini met zijn partij zit.

Een en ander zorgt toch voor een isolatie van extreem rechts en de partij van Salvini die zo zijn winst bij de Europese verkiezingen niet echt kan verzilveren. De destabiliserende werking van Bannon is een halt toe geroepen, voordat die goed en wel in Italië van start kon gaan. Er is op deze wijze toch een rem gezet op de ontwikkeling van het populisme en extreem rechts c.q. opkomend fascisme in Italië.

Een rem is echter nog geen halt en het wordt zonder twijfel vervolgt al is dit blog geen nieuws-site, dit soort markante ontwikkelingen meld ik graag.

1 gedachte op “Steve Bannon en Ben Harnwell – Kort

  1. Pingback: De oorlog tegen paus Franciscus – deel IV (slot) | Niet Naar Santiago en Weer Terug

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.