Over ‘Agenda Europe’

Onlangs verscheen “Restoring the Natural Order”: The religious extremists’ vision to mobilize European societies against human rights on sexuality and reproduction van het Europees Parlementair Forum over bevolking en ontwikkeling. [Lees ook de updates aan het einde van het blog]

In het verleden heb ik duidelijk gemaakt dat het Vaticaan een ongecontroleerde conservatieve politieke kracht zonder transparantie is in de democratische wereld. Binnen de EU speelt het Vaticaan een thuiswedstrijd vanwege haar geschiedenis en nog altijd met grote steun.

Die politieke krachten heb ik met name beschreven in mijn volgende blogs (chronologische volgorde):

 1. Bevolkingspolitiek en de Roomse Kerk dat handelt over een National Security Study Memorandum van Nixon uit begin jaren 70. Het boek over het falen van de bevolkingspolitiek en de rol van het Vaticaan daarin laat weinig aan duidelijkheid over: het Vaticaan heeft invloed en gebruikt die. Sinds NSSM 200 is de focus en invloed van pro-life bewegingen alleen maar toegenomen.
 2. Het Vaticaan in de VN en de EU dat handelt over de formele rol, die het Vaticaan toebedeeld heeft gekregen in de grote organisaties van de wereld, de VN en de EU. Het is duidelijk dat het Vaticaan een rol in de politiek heeft die geen enkele andere religie heeft. Dat geeft haar de macht invloed uit te oefenen als een land, als een politieke partij zonder dat ze er werkelijk een is.
 3. Over de Verklaring van Parijs dat handelt over een conservatief pamflet uit oktober 2017. In dat pamflet wordt pijnlijk duidelijk hoe katholiek het conservatisme eigenlijk is. Er wordt duidelijk gemaakt, dat met de aanwezige invloed van een belangrijke Vaticaanse filosoof, de invloed van het Vaticaan (via Benedictus XVI) bijna direct meetbaar is in dit pamflet.

Meerdere van mijn blogs gaan direct of indirect over de invloed van de Roomse Kerk door de eeuwen heen. Schroom niet en lees. De volledige lijst van blogs vindt u hiernaast.

En dan nu – ik zou bijna zeggen : eindelijk! – een stuk uit de EU zelf. Een stuk van het European Parliamentary Forum on Population & Development over een boek uit 2013 van Agenda Europe: Restoring the Natural Order: an Agenda for Europe.

Ik haal diep adem.

Dit is waar ik al vijftien jaar vanuit een andere hoek mee bezig ben, dit is waar ik altijd voor gewaarschuwd heb: het Vaticaan is een ongecontroleerde kracht in het democratische spel. En dit is dus wat al gaande is sinds de Franse revolutie, een proces dat ik kort beschrijf in mijn blog Fascisten en Katholieken. Een twee eeuwen durend verzet tegen de moderne tijd.

Wat er op dit moment gebeurt aan de oostkant van Europa met het verzet tegen migratie en het verzet tegen islam, wat er gebeurt in de VS met haar christelijke invloed op Trump en de kracht van de pro-life bewegingen, het wijst terug naar de ondergrondse christelijk religieuze invloed met de handtekening van het Vaticaan.

Als ik dat opschrijf roept men: complottheoreticus.
Ik hoop werkelijk, dat, nu ditzelfde geluid uit de EU komt, men er serieuzer naar kan gaan kijken. Ja @Prediker, ook gij. En wat misschien net zo belangrijk is, dat men met deze informatie een afdoend antwoord van verzet kan vinden.

Lees dit document: “Restoring the Natural Order”: The religious extremists’ vision to mobilize European societies against human rights on sexuality and reproduction (lokale kopie)

[Update 23 april 2018]

Merk op, dat het blog van Agenda Europe (https://agendaeurope.wordpress.com/) een ‘protected blog’ is dwz dat de beheerder je toestemming moet geven tot toegang. Je maakt je bekend met het klikken op de link. Er bestaat een site (agendaeurope.org, whois info waarvan hier een lokale kopie) waar het netwerk een korte uitleg van haar positie geeft n.a.v. het hier besproken boekje.

[Update 26 april 2018]

Zoeken op “Agenda Europe” bij search engines wordt nogal afgeleid door links naar allerlei (technologie) bedrijven, die een pagina hebben naar hun Europese activiteiten. Dat is lastig. Waar ik relevante links tegenkom of krijg, zal ik ze hieronder vermelden. Het kan dus nut hebben hier soms terug te komen. H/T Ikje Ergens die mij bij tijd en wijle, in donkere tijden, wakker houdt.
NB: deze lijst bevat links aangaande Agenda Europe en niet van enig andere pro-life (anti-choice) organisatie waarvan er vele zijn.

Gerelateerde links op volgorde van binnenkomst  (wordt aangevuld, u kunt referenties doneren):

 1. Geheim und radikal (Europas Antifeministisches Netzwerk).
 2. Anti-Human rights lobbying in Europe: meet some active campaigners!
 3. Agenda Europe’s verdediging en apologie nav het boek.
 4. Het blog van Andreas Kemper dat voor mij Agenda Europe op de kaart zette.
 5. Study for policy makers on opposition to sexual and reproductive health and rights in Europe (nov 2016, pdf) door Elena Zacharenko in opdracht van Heidi Hautala, lid van het Europees Parlement.
 6. Merk op, dat het Twitteraccount van Agenda Europe Blog is verdwenen.

[Update 27 april 2018]

Punt 6 in de vorige update – het verdwenen twitteraccount – en het blokkeren van het blog betekent een de facto verdwijning van Agenda Europe  uit de publiciteit. De leden zullen ongetwijfeld op een nieuw domein opnieuw beginnen. Het geeft een beetje aan hoe het katholieke (of Christelijke zo u wilt) functioneert. Ze gaan de discussie niet aan maar netwerken alleen onderling zonder maatschappelijke kritiek en zodra ze echt opgejaagd worden verdwijnen ze van de radar om elders weer op te duiken en verder te gaan. Er zijn vele katholieke, conservatieve, pro-life, anti-choice blogs. Ze opjagen, zoals nu gebeurde door het boekje van European Parliamentary Forum on Population & Development, heeft ook een negatief effect: je verliest ze uit het oog en kunt opnieuw beginnen.


NB: Wegens persoonlijk gedoe heb ik helaas niet de tijd een nadere beschrijving van het stuk te geven. Wellicht later, wellicht nooit. Anders moeten anderen het stokje maar even pakken.

3 gedachten over “Over ‘Agenda Europe’

 1. HansR Bericht auteur

  In de context van Agenda Europe is de recente aandacht voor Macron interessant. Macron gaf aan dat hij graag zag dat katholieken zich ALS KATHOLIEKEN aan het sociale leven zouden deelnemen (Link is van de ‘Catholic Herald’). Een grote stap in het land waar de ‘laïcité’ bijna heilig is. Le monde had er een redactioneel stuk over.

 2. Pingback: De oorlog tegen paus Franciscus – deel IV (slot) | Niet Naar Santiago en Weer Terug

 3. Pingback: De oorlog tegen paus Franciscus I | Niet Naar Santiago en Weer Terug

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.